Mentorforløb – Ny leder eller ny leder på vej

Ny leder -eller ny leder på vej_1

Et forløb med fokus på skabelse af egen identitet som ny leder, med sammenkobling mellem adfærd, værktøjer og selvledelse….

– og så har du under hele forløbet en coach med på sidelinjen

Som ny leder eller leder på vej op ad karrieretrappen kan det være udfordrende både at skabe bundlinje overfor den øverste ledelse samtidig med at medarbejderne skal motiveres og ledes så de føler sig set, hørt og respekteret. Samtidig skal du bevare dig selv og din egen integritet som leder og som menneske. Og så er der det med tiden….ofte er der for få timer til at komme hele vejen rundt!

Hverdagen er ofte travl og du er i gang med læring på alle måder….der er mange spørgsmål og mange prioriteringer! Hvad er egentligt vigtigst?

Som ny leder har du taget skridtene til at skabe din egen leder-identitet, og det er vigtigt at finde ud af hvad du gerne vil med dit lederskab. Hvilket image vil du have – hvad er dine ledelsesmæssige værdier, og hvordan bliver du synlig i hverdagen?. Hvordan integrerer du virksomhedens værdier i din ledelse og hvordan får du medarbejderne med?

Hvis du gerne vil ledelse og gerne vil gøre en forskel som leder, så er det vigtigt at tage stilling til, hvordan du bedst lærer og erhverver dig disse værktøjer – og hvordan du får det implementeret og ikke mindst at det bliver en naturlig del af dit lederskab.

Fordelen med en coach på sidelinjen!

Som coach kan jeg udfordre dine mønstre, skærpe dit fokus på adfærd (både hos dig og dine medarbejdere) og jeg kan følge op på, at du bruger de tilegnede værktøjer i hverdagen og i de situationer det er påkrævet.

Målet er at du lidt efter lidt bliver klædt på til bevidstheden om, hvordan du i sidste ende kender dig selv rigtig godt som leder, og at du kender dine medarbejdere og deres behov for struktur, kommunikation, respekt og anerkendelse. Sagt med andre ord – hvad driver dig som leder – og hvad driver dine medarbejdere?

Samtidig er der et løbende samspil mellem coach og leder – hvor coachen holder fast og følger på de aftaler der laves. Der vil være cases, opgaver og mindre overskuelige “lektier” i forløbet. Derudover kan du som leder trække på mine coach-kompetencer i konkrete pludseligt opståede situationer, og jeg vil derfor også fungere som ventil og sparring.

Mentorforløb for nye ledere eller ny leder på vej

Mentorforløbet er modul opbygget, og er inddelt i 5 områder:

  • Personlig effektivitet (Mødeledelse, personlig struktur og planlægning)
  • Rollen som leder (Synlig ledelse, Lederen som rollemodel, fra drift til ledelse)
  • Samtalerne med medarbejderne (ansættelsessamtalen (hele processen), MUS-samtaler og den svære samtale)
  • Trivsel (Kommunikation, Motivation, Feedback)
  • Samspillet (Ledelse af medarbejdere i forandringstider, Spilleregler i afdelingen, adfærdsprofiler, konflikthåndtering)

Obligatorisk i forløbet: Coaching + udarbejdelse af adfærdsprofil(er). Enten for lederen eller for hele afdelingen.

Fremgangsmåden vil være en blanding af bevidstgørelse, værktøjer indenfor alle modulerne og struktur til at sikre performance og at der skabes resultater både hos leder og medarbejdere.

Resultatet er en bevidst ny leder, der står med en værktøjskasse lige til at bruge i hverdagen og som kan skabe både bundlinje og tilfredse medarbejdere.

Fleksibilitet

Vælges hele forløbet (alle 15 moduler) varer forløbet imellem 4-6 måneder, og aftales individuelt. Det er vigtigt at det tages i det rette tempo, så det kan prøves af i dagligdagen!

Alternativt kan der udvælges moduler og et målrettet forløbet kan dannes! Det er helt op til behovet hos dig som leder!

 

kontaktdata