Foredrag

action-2277292__340

Bliv inspireret – og få øje på betydningen af, at  arbejde i en åben kultur med plads til forskellighed…

Et foredrag med udgangspunkt i de 4 arketyper som Extended DISC arbejder med. En nem og overskuelig ramme at forstå vores forskellighed på, og hvor det bliver nemt at forstå de forskellige typers motivationsfaktorer og deres frygt!

Billede1

De forskellige profiler har forskellige områder de oplever som spændende, og forskellige områder, der er kedelige.

Kan du måske genkende dig selv i een af disse korte hints?

Et højt D hvor der gerne skal være mål at nå, og helst ret hurtigt. Der er en grad af risikovillighed og en kort beslutningsproces. Er du derimod højt på S er det trygheden der er i centrum og det påvirker adfærden i forbindelse med udsigt til forandringer. En profil med et højt I er mere social anlagt end både D og S og er ikke speciel fan af at arbejde med for mange detaljer, og en profil med et højt c foretrækker at fordybe sig, nørde og sikre at alt er som det skal være  – op til flere gange (!) inden der er noget der afleveres eller bestilles.

Og hvad er de egentligt bange for?

D hader at tabe ansigt, og styring!

♦  I frygter at blive ekskluderet fra teamet!

S frygter konstante forandringer!

C hader at lave fejl og vil gøre alt for at undgå det!

“Samspillet i forskelligheden kan skabe store synergier, hvis vi vil bruge det aktivt, og på de rigtige tidspunkter i en forandringsproces!”

Måske har du (eller din kollega) oplevet at:

♦ Du ikke føler dig forstået (eller hørt), og at du heller ikke altid forstår andres adfærd eller prioriteringer

♦ At kommunikation er svært, fordi vi afsender budskaber ud fra vores egne verdensbilleder og ikke altid har forståelse for, at modtageren af budskabet måske ikke kender dit verdensbillede (eller det der ligger bag det)

♦ At det kan være svært at forene vores forskellige værdisæt, og det der driver os positivt i hverdagens opgaver. Vi har forskellig holdning til, hvad der er sjovt at arbejde med (eller som), og hvad der keder os

♦ At vi føler os splittet i forhold til nogen af vores tætteste kollegaer, fordi de vil noget andet, prioriterer noget andet og det er ligesom om, at I ikke går samme vej

♦ At ledelsen ikke har forståelsen for at de forskellige profiler har behov for forskellige former for ledelse. Nogen ønsker mere tryghed, andre mere frirum.

IMG_2051 (2)

 

Det handler ikke kun om arketyper – også om roller…

Teams har en opgave i at fungere som et team og ikke som individualister

– derfor har afdelingens teamprofil også betydning for de konflikter eller gode synergier der opleves i hverdagen.

Få på foredraget også en forståelse af  rollefordelingen, og få et hurtigt et billede af hvad der kunne være årsagen til mulige konflikter eller gnidninger du oplever i hverdagen som enten team-medlem eller leder.

“Slut fred med hvem du er, forstå dig selv og din frygt – styrk din selvledelse”

Dit udbytte af foredraget:

♦ Introduktion til de 4 aketyper og teamrollerne i Extended DISC-modellen

♦ Større bevidsthed om hvor du selv og dine kollegaer ligger henne i DISC-diamanten, og du vil få øje på hvor nemt det er at genkende det der motiverer og det der skaber ubalance i hverdagen

♦ Øget selv indsigt med et gran af humor, fordi vi alle har noget vi foretrækker og noget vi drænes af. Der er noget vi alle frygter og noget vi for alt i verden vil undgå – det hele påvirker vores adfærd og kommunikation, mere eller mindre bevidst.

♦ Generel øget forståelse for andre mennesker. Det har betydning for samspillet og den personlige trivsel og ikke mindst for lederskabet. Det kan også tage brodden af de fleste konflikter i virksomheden, og det kan bruges i forbindelse med at tage hånd om stress symptomerne inden de for alvor bryder ud.

♦ Vi indrager også andre interessenter end lige de nærmeste, herunder adfærd hos kunderne/leverandørerne og i familien eller i golf-klubben

Varighed:

Foredraget tager omkring 2 timer med mulighed for at have en løbende dialog undervejs og med spørgsmål til sidst.

Er foredraget noget for dig?

Skriv til mig på marianne@mariannesnabe.dk eller ring til mig på mobil 61552122 og få en helt uforpligtende snak om dit behov.