Få et succesfuldt team og vær en succesfuld leder

action-2277292__340

Vil du gerne have ro, et effektivitet team og målrettede indsatser i din afdeling, så læs videre….

I mit verdensbillede hænger succes sammen med at man når sine mål og samtidig formår at få andre med på rejsen med både selvrespekten i centrum, teamånden som ramme og ledelsen som redskab – herunder også skabe en god og sund selvledelse.

Det kræver fokus, det kræver afklaring  – det kræver bevidsthed  og bevidst handling.

Hvorfor er det vigtigt?

Det er det fordi vi nemmest når i mål, når vi sætter den rette handling sammen med bevidstheden om hvad der driver os og hvorfor det er vigtigt  – og ikke mindst bevidstheden om hvad der begrænser os. Når billedet er tydeligt, kan arbejdet begynde, og det er nemt at måle sig selv og andre på resultatet.

Hvorfor glemmer vi det (eller nedprioriterer det)?

Det gør vi, fordi det tager tid at finde ind til det der er sandheden for hver enkelt af os – det kræver at man ”gider” sætte sig ind i hvad der driver os selv, og ikke mindst hvad der driver andre. Ofte søger vi quick-fixes, men hvor konsekvenserne kan blive ret alvorlige – både for os selv og for andre (medarbejdere, kunder, leverandører mv.) Ilde brande bliver en naturlig del af hverdagen, mistrivsel skal ”reddes”,  og deadlines skal nås . Det der med at komme på forkant og kendes sin værktøjskasse bliver en mangelvare.

Men det kræver sin leder, at ville prioritere et bedre kendskab til hvad der driver medarbejderne, og ikke mindst hvad de frygter. Hvad de går og gemmer for dig eller prøver at kompensere for, for at du ikke skal se at de har svært ved opgaven eller ikke trives. Det er der nemlig også en frygt omkring….

Følelser skaber adfærd

Om det er positive eller negative følelser – om det er nye eller gamle følelser – det giver sig udtryk i en adfærd der afspejler, hvordan vi har det indeni.

Nogen gange er der et soleklart match i forhold til det vi oplever – når vi er super glade så kan vi næsten ikke være i vores krop fordi det hele bobler og vi har lyst til at hoppe og springe og råbe ud over det hele hvor FEDT det er.. Når vi er vrede er det lidt det samme – bare med omvendt fortegn! Dog er der dog den ret markante forskel, at glæden har vi ingen problemer med at vise andre (for det meste – eller i hvert fald mindst til de nærmeste), hvorimod vreden kan komme ud for fuld udblæsning eller den kan blive tøjlet indvendig, og ingen omkring os kan se, hvad vi reelt føler.

Alle følelserne ind imellem de ekstreme kommer ud eller bliver italesat i forhold til det vi selv definere som ”det kan jeg godt tillade mig” – det sker helt ubevidst, og derfor er der nogle der går og gemmer på deres følelser….simpelthen fordi de har oplevet (måske én gang) at det var forkert at vise sine reelle følelser.

Denne adfærd følger os hele livet, med mindre vi bliver bevidste om, at den faktisk begrænser os og reelt også påvirker andres billede af hvem vi er. Når vi ikke viser, taler om eller deler vores følelser med andre, så kan de ikke ”mærke os” og dermed er der en risiko for at vi bliver misforstået.

Vi lægger ikke følelserne på hylden når vi går på arbejde, men det kan sagtens være at vi tøjler dem endnu mere, da det ikke skal påvirke vores arbejdsindsats eller ”det billede” andre har af os. Specielt ikke hvis vi har fået bygget et billede/image op som vi tror det skal være, for at blive anerkendt.

 

-kendskab til hvad der driver dine medarbejderes er nøglen til målrettet ledelse.... (4)

 

Vil du gerne have succes med dit team?

Så kan du med fordel have endnu mere fokus på hvad der driver dine medarbejdere. Bevidsthed og fokus på deres karakteristika, hvad der motiverer, hvad de frygter og i hvilke roller de trives allerbedst. Medarbejderne finder i sådan en proces også ud af, at chefen også er et menneske…J

Forskelligheder skal italesættes, gøres attraktive – der er ikke noget galt i at være forskellige. Og der er mange synergier i forskellige verdensbilleder.

En god ramme for sådan en proces er at inddrage personprofiler på toppen af teamet – som ramme for forståelse, hvor der tages fat i karakteristika, kommunikation, feedback, strukturbehov, købsmotiver m.v.

Når en sådan ramme kobles på som base for et bedre samarbejde, sker der noget i teamet i kraft af genkendelse og bedre forståelse for hinanden.

Det skaber bedre i sidste ende bedre resultater på bundlinjen og i graden af arbejdsglæde.

Billede2

Hvorfor DISC?

DISC-profilen er em simpel profil, der er nem at forstå samtidig med at den er nem at huske efterfølgende, så den kan lægges ned over dagligdagen som et værktøj til forståelse for hvorledes medarbejderne skal motiveres, kommunikeres til.

Du får helt konkret:

  • Et bedre selvbillede
  • Et bedre forståelse af hvad der driver andre
  • Bevidsthed om målrettet kommunikation til forskellige mennesker
  • Ord på hvad der skaber trivsel hos den enkelte profil
  • Profilernes købsmotiver, deres jobprofiler
  • Bevidsthed om profilerne adfærd under pres

Ring og hør mere…

Er du interesseret i at høre om mulighederne for hvordan DISC kan gøre en forskel for dig som leder og dit teams performance, så stiller jeg gerne op til en uforpligtende snak om muligheder med udgangspunkt i din udfordring.

Mobil: +45 6155 2122

Mail: marianne@mariannesnabe.dk

Eller læs mere her:

Web: https://mariannesnabe.dk/for-virksomheder/workshops-om-adfaerd/

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *