S for stabilitet

Billede2

S-profilen (STABILITET):

Det der kendetegner en person med adfærds-profilen S er:

Mennesker der ligger højt på S, er mennesker der befinde sig rigtig godt i kendte rammer, blandt kendte mennesker og med kendte opgaver. De er en krumtap i virksomheden i mange henseender, da de ofte samler/griber de ideer der popper ud hos D og I profilen.
De accepterer dog ikke lige umiddelbart ideerne, da de skal give mening. For man forandrer ikke noget for sine blå øjnes skyld eller bare fordi der er nogen der får en god ide!
De elsker traditioner – det giver tyngde og gentagelse og de føler sig trygge – og så er det hyggeligt!!! Således er de gode til at huske (og arrangere) mærkedage. De er meget omsorgsfulde og hjertelige og de er gode til at spørge andre ” om de har det godt”.De er meget fokuseret på fællesskabet og at få consensus.

S-profiler er fantastiske til at lytte og det tager både D og I profilen gerne imod (de elsker jo at tale om sig selv og det de oplever og hvad er bedre end et menneske med store lytte-ører!!) – men ofte lytter de så meget at de ikke lige får fortalt om sig selv. Det gør de nemlig ikke bare lige – de kommer faktisk først frem fra deres hule, når de oplever, at de bliver oprigtigt værdsat, og at andre spørger ind til dem. Dybe relationer er derfor kendetegnende for S-profilerne, de har det ikke godt med overfladiske relationer og der kan derfor godt gå et stykke tid inden man kommer tæt på dem – du bliver simpelthen ikke lukket ind, hvis de kan mærke, at de ikke betyder noget for dig.

S-profiler arbejder grundigt, stødt og er gode til at afslutte opgaver. De har brug for forventningsafstemning om, hvad det er de skal levere i dagligdagen. De  griber ofte tingene systematisk an og har styr på alle led i en kæde. De er gode til at vurdere om tingene hænger sammen på tværs og de ser en situation fra flere vinkler.

En S-profils udfordring er at sætte sig selv forrest, og kræve noget af andre uden at føle en snert af dårlig samvittighed. De ytrer sig bedst på to-mands-hånd og sjældent i store forsamlinger. De taler bedst om ting de har styr på.

Planlægger du forandringer, kan S-profilen bedst lide at have tid til at vænne sig til tanken om at noget skal forandres, og gerne have kendskab til hvornår det kommer til at foregår. Skal du være imødekommende overfor en S-profil, så er det en god ide at respektere dette behov, da forandringer over natten kan gøre dem meget angste og sort-seeragtige.

Går en S-profil til reception vil de opleves som stående i en kreds af kendte mennesker hvor de kigger ud på alle dem de ikke kender, og heller ikke har behov for at tage kontakt til – det virker utrygt.

En S-profils største frygt er faktisk forandringer – de elsker deres trygge hverdag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *