Hvordan slipper du ud af de negative tankers tyranni?

 

way-2962750__340

Er dine tanker overvejende negative?

– og fodrer du dem dagligt, måske ubevidst?

Er det blevet en vane, en måde at betragte dig selv på – eller betragte andre på? Eller er du bare utilfreds med livet lige der hvor du er lige nu?

Negative tanker

♦ Dræner dig og kroppen for energi

♦ Fokuserer på alt det der ikke fungerer – eller alt det du ikke ønsker

♦ Er en sindssyg hård kritiker – både over for andre, men også overfor dig selv

♦ Tror ikke helt på andres gode intentioner – der må være en bagtanke

♦ Udelukker glæden fra hverdagen og livet

♦ Efterlader en følelse af utilfredshed, et fokus på det der mangler og også gerne placering af skyld

♦ Og så bliver man så træt, at overskud er en by i Rusland

 

En lille historie…

Én af mine kunder skulle have hjælp til at ændre sin negative tilgang til opgaver, mennesker og tilliden til arbejdspladsen. Hun havde selv bedt om det – for nu larmede det så meget inde i hendes hoved og krop, at det efterhånden fyldte det hele.

Allerede i den første session begyndte vi at tale om energitanken. Den tank hvor man skitserer – hvad det er der dræner i hverdagen (minus energi) og hvad der nærer i hverdagen (plus energi).

woman-2917779__340

En én ting var at tale om det hun oplevede – noget andet var at få det gjort visuelt på en tavle, så det sort på hvidt blev illustreret hvor stort misforholdet imellem minus og plus egentligt var. Det var den første øjenåbner. Øvelsen med at konkretisere henholdsvis minus og plus tanken betød at vi med det samme kunne gå ind og arbejde med nogle at de store energidræbere….og så kunne jeg udfordre hendes argumentation for hvorfor disse fyldte så meget i hendes liv – og spørge hende om hvor længe hun havde tænkt sig at tillade dem at blive der.

Lige så stille begyndte vi at se andre muligheder, nye døre åbnede sig, andre tilgang til mennesker blev centrale, vurdering af egne opgaver i jobbet skifte karakter, hendes prioriteter blev skarpere – og lige pludselig oplevede jeg hende få lys i øjnene og kreativiteten brød frem. Nu havde hun selv taget skeen i den anden hånd for at træde ind i det rum hvor hun selv definerer hendes energi i hverdagen. Hun blev bevidst om, hvad hun selv kunne gøre for at sætte handling på de forandringer, der skulle laves.  Der skulle fyldes op med ting der nærer, og så skulle janteloven smides på porten samtidig med at hun skulle udfordre sin comfort zone. Lige pludselig kunne hun se, hvor meget hun har at bidrage med, som hun før slet ikke havde været opmærksom på

Nu var hun ikke mere fyldt med negative tanker og en drænet krop – nu havde hun set lyset, rejst sig og trådt ind i det rum hvor hun skulle skabe den virkelighed hun gerne ville have til at fylde.

Hun skiftede sit mindset – hun gik fra negativ til positiv – hun gik fra offer til at skabe, hun gjorde sig fri af nogle af de overbevisninger der havde låst hende.

Et lille billede på, hvad et ændret tankemønster gør ved hele vores system, og at en ændring til et positivt mindset er et fundament for at skabe mere af det der nærer (læs videre under billedet).

i-can

 

Positive tanker påvirker din krop og energi sådan her:

♦ Giver dig energi og ro i kroppen

♦ Du bliver mere nysgerrig på andres verdensbilleder, og er tro imod dit eget

♦ Du fokuserer på det du ønsker dig

♦ Du ved at ikke alting er sort og hvidt, og derfor bliver du også mere overbærende med dig selv – du ved at du gør det bedste med den bedste intention bagved

♦ Du har mere tillid generelt – til dig selv, til verden og andre

♦ Du lukker glæden ind i hverdagen og i livet, og hvor du får mere fokus på de små ting at være taknemmelig for

♦ Du oplever en højere grad af tilfredshed og overbærenhed, og har ikke altid en trang til at placere skyld. Det er ikke så vigtigt mere

♦ Når du er glad og energifyldt, er det også det andre oplever hos dig – det giver smil på læben og du modtager god energi retur

Jeg arbejder selv meget med den positive energi i kroppen og tankerne, og ved hvor stor en forskel det gør i hverdagen at omgive mig med det som give værdi for mig. Det er en øvelse, og det er bevidst fokus der skal prioriteres. Ja – der skal nogen gange tages lidt livtag med comfort zonen eller med janteloven, men det  er faktisk noget der kan læres.

De 3 ting der helt grundlæggende hjælper mig er:

♥ Jeg fortæller mig selv hver dagen inden jeg lægger mig til at sove (eller skriver det ned) de 3-5 ting jeg er taknemmelig over der er sket i mit liv i dag

♥ Hvis energien er lidt lav lægger jeg mig ned med afslappende musik i ørerne og mærker roen lægge sig, når roen kommer er det nemmere at få de positive tanker til at fylde

♥ Jeg fortæller mig selv, at jeg har tillid til, at det jeg mærker inden i mig er rigtigt – jeg sætter ikke spørgsmål ved det jeg mærker, og respekterer dermed mine følelser og dermed mig selv.

Måske er det nogle andre ting der kunne hjælpe dig, og hvor du ved at du får positiv energi – kender du dem allerede, er det en god ide at få endnu mere af det ind i dit liv, og derved reducere fokus på de negative og drænende tanker…..

_Du skal selv være den forandring du gerne vil se i verden_

Vi skaber selv vores virkelighed, det bliver ikke serveret på et sølvfad for os…

– det er noget vi tiltrækker og skaber – og vi tiltrækker det, vi sender ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *